Please Wait

میثم رسولی 6 ماه پیش 0 نظر

گیاه لیلی صلح که با نام های زنبق صلح و اسپاتی فیلوم نیز شناخته می شود، از زیباترین و مشهورترین گیاهان آپارتمانی می باشد که به سبب ظاهر متفاوت و سهولت نگه داری محبوبیت زیادی در میان گیاه دوستان دارد. برگ های سبز، کشیده و نیزه ای شکل که در ابعاد گوناگون وجود دارد به همراه گل های سفید رنگ که در هر فصلی از سال قادر به شکوفه زدن هستند می توانند زینت بخش منازل باشند. برگ های این گیاه با حذف سموم مضر مانند فرمالدئید، بنزن و مونوکسید کربن به تصویه ی هوای پیرامون کمک می کنند و در پاکیزه تر شدن هوای خانه نقش دارند. لیلی صلح فواید درمانی زیادی به خصوص در طب سنتی دارد و با خواص ضد التهابی تاثیر زیادی در کاهش درد های مفصلی و عضلانی داشته و مسکنی ایده آل به حساب می آید. لیلی صلح جزو گیاهان سمی برای انسان و حیوانات محسوب می شود و در صورت بلعیده شدن می تواند منجر به سوزش و تورم لب ها و مشکلات گوارشی شود به همین دلیل باید آن را از دسترس کودکان و حیوانات خانگی دور نگه داشت .

 

تاریخچه لیلی صلح

گیاه لیلی صلح برای اولین بار در سال 1824 توسط گوستاو والیس در جنگل های کلمبیا کشف شد و سپس به اروپا آورده شد. دلیل نام گذاری لیلی صلح گل های سفیدیست که همچون پرچم صلح بر روی آن برافراشته شده است به همین دلیل این گیاه نماد صلح دوستی و همدردیست و در فرهنگ و رسوم اقوام مختلف به عنوان هدیه به کسانی داده می شود که به تازگی یکی از عزیزان خود را از دست داده اند.

 

انواع گونه لیلی صلح

 

لیلی صلح ماه آبی (Blue Moon Peace Lily)

این گونه جذاب و دوست داشتی با برگ های پهن و بزرگ و سبز رنگش قادر است جلوه ای زیبا به منازل دهد و هوا را به بهترین شکل ممکن از سموم و مواد شیمیایی تصفیه کند. لیلی صلح ماه آبی نیاز به مراقبت چندانی ندارد و مکانی سایه دار با نور غیر مستقیم خورشید و رطوبت نسبی را ترجیح می دهد.

 
 

لیلی صلح الماس (Diamond Peace Lily)

گونه الماس همچون نام خیره کننده و جذابش دارای برگ هایی متراکم و براق است که می تواند زینت بخش منازل باشد. لیلی صلح الماس ماندگاری بالایی دارد و می توان برای سال های طولانی از وجودش لذت برد. این گونه از گیاه لیلی صلح در فصل تابستان نیاز به آب و رطوبت بیشتری دارد اما در زمستان تنها در صورت خشک بودن سطح رویی خاک نیاز به آبیاری دارد.

 
 

لیلی صلح دومینو (Domino Peace Lily)

لیلی صلح دومینو که با خطوط راه راه بر روی برگ های سبز خوش رنگش شناخته می شود، گل های سفید ظریفی دارد که همچون پرچم صلح بر روی آن برافراشته شده است. مراقبت از این گونه از گیاه لیلی صلح همچون سایر گونه ها چندان سخت نیست با این تفاوت که آن ها معمولا کندتر رشد می کنند و به نور بیشتری نیاز دارند .

 
 

لیلی صلح طلایی درخشان (Golden Glow Peace Lily)

اگر به گونه ای با رنگ روشن علاقه دارید طلایی درخشان انتخابی مناسب برای شماست . گل های این گونه جذاب و دوست داشتنی که در فصل بهار شکوفا می شوند به همراه برگ هایی روشن بر زیبایی لیلی صلح طلایی درخشان می افزاید.

 
 

لیلی صلح مانا لوا (Mauna Loa Supreme Peace Lily)

لیلی صلح مانا لوآ که با برگ های بیضوی شکل و بلندش شناخته می شود، گونه از گیاهان لیلی صلح است که علاوه بر آمریکای جنوبی و مرکزی در قسمت هایی از جنوب شرقی آسیا نیز زندگی می کند. نور روشن اما غیر مستقیم خورشید به رشد هرچه بهتر این گونه دوست داشتنی کمک می کند.

 
 

لیلی صلح جتی (Peace Lilly Jetty)

جتی گونه ای زیبا و جذاب است که برگ های سبز، متراکم و حجیمش بر زیبایی آن افزوده است. طبق تحقیقات سازمان کشاورزی آمریکا گونه جتی قدرتمندترین تصفیه کننده نسبت به دیگر گونه های لیلی صلح به حساب می آید و هوای اطرافش را علاوه بر تصفیه مطبوع و دلپذیر می کند.

 
 

لیلی صلح مروارید کاپیدو(Pearl Cupido Peace Lily)

مروارید کاپیدو که از آن با نام گونه رمانتیک نیز یاد می شود، گل های سفید جذابی به شکل بادبان برروی ساقه های بلند و ظریف خود دارد که بر محبوبیت آن افزوده است. خاک مروارید کاپیدو به هیچ وجه نباید خشک شود بنابراین قبل از خشک شدن خاک به آن آب بدهید.

 
 

لیلی صلح پیکاسو(Picasso Peace Lily)

این گونه زیبا با برگ های سبز خوش رنگ به همراه رگه هایی از رنگ سفید خامه ای که جذابیت آن را دو چندان کرده، بومی مناطق استوایی به خصوص آمریکای مرکزی می باشد. در مقایسه با سایر گونه های گیاه لیلی صلح، پیکاسو چندان سمی نیست و با خیال راحت می توانید از وجود آن در منازل لذت برد.

 
 

لیلی صلح پیک کولینو (Piccolino Peace Lily)

پیک کولینو با برگ های سبز براق و مخروطی شکلش تا شصت سانتی متر می تواند رشد کند. گل های این گونه از گیاه لیلی صلح در هر فصلی از سال شکوفا باقی می ماند.

 
 

لیلی صلح پلاتینوم (Platinum Peace Lily)

بدون شک پلاتینوم از زیبا ترین گونه های لیلی صلح است که با شاخ و برگ های سبز و براقش می تواند چشم هر بیننده ای را به خود خیره کند. پلاتینوم نسبت به دیگر گونه های لیلی صلح نیاز به آب بیشتری برای رشد دارد بنابراین هرگز نباید اجازه داد سطح روی خاک لیلی صلح خشک شود.

 
 

لیلی صلح سباستیانو(Sebastiano Peace Lily)

سباستیانو دارای برگ های سبز زمردی و بزرگی است که نوار های متعددی بر روی آن قرار دارد و ساقه های نسبتا بلندی باعث تمایزش از دیگر گونه های لیلی صلح شده است. سباستیانو قادر است در محیط های پر نور هم به رشد خود ادامه دهد بنابراین می توانید آن را در هر جایی از منزل قرار داد

 
 

لیلی صلح حساس (Sensation Peace Lily)

لیلی صلح حساس بزرگترین گونه موجود در بین گونه های لیلی صلح است که می تواند تا یک متر نیز رشد کند. برگ های بیضوی شکل با رنگ سبز تیره به صورت لایه ای رشد می کند و موجب زیبا تر شدن لیلی حساس می شوند. مراقبت از لیلی صلح حساس چندان سخت نیست و در محیطی با نور غیر مستقیم خورشید به همراه رطوبتی نسبی به خوبی به رشد خود ادامه می دهد.

 
 

لیلی صلح نوار نقره ای (Silver Streak Peace Lily)

رگه های نقره ای در مرکز برگ های سبز رنگ و نرم این گونه جذاب طوری می درخشد که چشم هر بیننده ای را به خود جذب می کند. مراقبت از لیلی صلح نوار نقره ای بسیار آسان است و در محیطی با نور غیر مستقیم و رطوبت نسبی در هر فصلی از سال می توان از وجود آن لذت برد.

 
 

لیلی صلح پابلوی شیرین (Sweet Pablo Peace Lily)

پابلوی شیرین گونه ای جذاب از گیاه لیلی صلح بوده که برگ هایی پهن و بلند به رنگ سبز تیره بر زیبایی آن افزوده است. همچون دیگر گونه های لیلی صلح در نور غیر مستقیم به خوبی رشد کرده و سطح خاکش نباید خشک شود.

 
 

لیلی صلح ویسکونت (Viscount Peace Lily)

این گونه جذاب با برگ هایی بلند و کشیده به رنگ سبز زمردی جلوه ای زیبا و شکوهمند یافته است. ویسکونت در سایه و نور غیر مستقیم به خوبی رشد می کند و رطوبت نسبی را ترجیح می دهد.

 
 

لیلی صلح نوار سفید (White Stripe Peace Lily)

لیلی صلح نوار سفید شباهت زیادی به دیگر گونه لیلی صلح یعنی نوار نقره ای دارد و تنها تفاوتشان رنگ نوار هایی است که در وسط برگ قرار گرفته است. لیلی صلح نوار سفید نسبت به دیگر گونه ها به نور بیشتری برای رشد نیاز دارد و در رطوبت نسبی عملکرد بهتری دارد.

 

 

شرایط نگهداری لیلی صلح

  • نور :

    لیلی صلح گیاهی سایه دوست محسوب می شود و ترجیح می دهد در مکانی با نور غیر مستقیم قرار بگیرد اما بعضی از گونه های لیلی صلح مانند پلاتینوم قادرند نور بیشتری را تحمل کنند.

  • دما :

    لیلی صلح همچون دیگر گیاهان گرمسیری به گرما علاقه زیادی دارد و دمای ایدآل برای آن ها بین هیجده تا سی درجه سانتی گراد است بنابراین اگر برای طولانی مدت در سرما قرار بگیرد از بین می رود.

  • خاک :

    لیلی صلح خاکی مرطوب، غنی و دارای زهکشی خوب را ترجیح می دهد. تهویه خاک لیلی صلح از اهمیت بالایی برخوردار است به همین دلیل می توان تا یک سوم از خاک گیاه را شن اضافه کرد تا شاهد تهویه بهتر و همچنین رشد سریع تر گیاه باشیم.

  • آب :

    لیلی صلح در محیط های پر نور تر و گرم تر به آب بیشتری نیاز دارد و به طور کلی زمانی که سطح رویی خاک نیمه خشک شده باشد زمان آبیاری فرا رسیده است.

  • رطوبت :

    یکی از موارد مهم برای رشد مناسب لیلی صلح حفظ رطوبت آنهاست از این رو می توان از سنگ های ریزی استفاده کرد و آن ها را در گلدان قرار داد بدین ترتیب این سنگ ها باعث حفظ آب در بین خود می شوند که به مرور زمان تبخیر شده و باعث حفظ رطوبت گیاه می شود.

  • کود :

    اضافه کردن کود به لیلی صلح باعث طول عمر بیشتر گیاه و همچنین افزایش میزان شکوفه های فصلی می شود به این ترتیب در فصل بهار و تابستان لازم است هفته ای یک بار اقدام به کودهی گیاه شود اما در زمستان نیازی به اضافه کردن کود به لیلی صلح نیست.

 

روشهای نگهداری لیلی صلح

  • تقسیم ریشه :

    به طور کلی لیلی صلح را در هر فصلی از سال می توان تقسیم کرد با این حال بهترین فصل برای تقسیم اوایل بهار می باشد چرا که گیاه فرصت بیشتری برای جذب نور و مواد مغذی خواهد داشت. برای این منظور قسمتی از ریشه را با یک قیچی تمییز جدا کرده و در گلدان جدید با خاکی نیمه مرطوب قرار دهید. اطمینان حاصل کنید که نور و رطوبت کافی به گیاه جدید برسد.

  • هرس کردن :

    در صورتی که مشاهده کردید قسمتی از گیاه خشک شده و یا آسیب دیده می توانید اقدام به هرس آن قسمت کنید.

  • تمییز کردن برگ ها :

    لیلی صلح برگ های پهن و درازی دارد که نیازمند رسیدگی هستند تا بتوانند عمل فتوسنتز را به خوبی انجام دهند. بهتر است هنگامی که مشاهده کردید گرد و غبار بر روی برگ ها نشسته با یک دستمال نمناک اقدام به تمییز کردنشان کنید.

  • تعویض گلدان :

    ریشه گیاه لیلی صلح رشد نسبتا سریعی دارد و حجم زیادی از گلدان را اشغال می کند. هنگامی که مشاهده کردید ریشه ها از خاک بیرون زده اند زمان تعویض گلدان فرا رسیده است و باید گیاه در گلدانی بزرگتر با سوراخ های زهکشی مناسب منتقل کرد

 

آفت ها و بیماریهای لیلی صلح

  • هجوم حشرات :

    لیلی صلح مقاوم به اکثر آفات هایی است که ممکن است دیگر گیاهان آپارتمانی را آزار دهند، با این حال ممکن است به شپشک آرد آلود و فلس حساس باشند. استفاده از سموم و حشره کش های مناسب می تواند راه حلی مناسب برای جلوگیری از حملات و یا از بین بردن این آفات ها باشد.

  • سوختگی برگ ها :

    اگر برگ های گیاه لیلی صلح در معرض نور شدید و مستقیم خورشید قرار بگیرند به تدریج تغییر رنگ داده و از بین میروند. همچنین غلظت زیاد کود از دیگر علائم سوختگی و تغییر رنگ برگ های این گیاه به حساب می آید. برای رفع این مشکل گیاه را به مکانی سایه دار انتقال دهید و اجازه ندهید نور خورشید بصورت مستقیم به آن بتابد و طبق دستورالعمل و با توجه به نیاز گیاه آن را کوددهی کنید.

  • قهوه ای شدن برگ ها :

    قهوه ای شدن برگ های لیلی صلح ممکن است به دلیل کم آبی، زهکشی ضعیف خاک، رطوبت ناکافی و همچنین تجمع نمک زیاد در خاک رخ داده باشد. برای حل این مشکل اطمینان حاصل کنید که آب کافی به گیاه برسد و خاک دارای زهکشی مناسب باشد. اگر مشکل برطرف نشد سعی کنید خاک را یک بار بشویید تا نمک اضافه از خاک جدا شود.

  • نظرات
  • نظرات

      نظر شما کمک بزرگی برای بازدید کنندگان آینده است

      برای ثبت نظر شما کاربر گرامی لازم است ابتدا وارد حساب کاربری خود شوید.

    Copyright © 2020-2023. All rights reserved